Asiakastarina: Wirepas

Wirepas halusi kehittää myynnin ennustamista, raportointia ja datan yhdistämistä.

Wirepas on globaali teknologiatalo, joka ratkaisee suuria teollisen internetin (IIoT) haasteita. Wirepasin tuote, Wirepas Mesh, on laitteisiin integroitu langaton tiedonsiirtoteknologia, joka mahdollistaa skaalautuvan, luotettavan sekä kustannustehokkaan IoT-ratkaisun. Tamperelaislähtöinen Wirepas palvelee asiakkaitaan ympäri maailmaa ja yhtiöllä on toimipisteitä Aasiassa, Australiassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Antti Koponen toimii Wirepasin talousjohtajana. Hänellä on vahva kokemus kansainvälisten talousorganisaatioiden rakentamisesta, yritysten kannattavuuden ja tehokkuuden kehittämisestä sekä yritysrahoituksesta. Hän on ollut mukana pienissä ja suurissa yrityksissä, useissa käänne- ja startup-yhtiöissä. Antti on joukkuepelaaja ja sopeutuva johtaja, joka viihtyy monikulttuurisissa ympäristöissä.

Suurin kehitystarve oli myynnin ennustaminen

Wirepasin aikaisemmin käyttämä raportointityökalu ei enää soveltunut vaativiin ja nykyaikaisiin tarpeisiin. Ennusteet oli tehty erikseen Excelillä, mutta toiminnan kasvaessa niiden tekeminen kävi monimutkaiseksi ja vei paljon aikaa. Ennusteisiin tuli myös paljon virheitä. Lisähaasteen toi vielä erilaisten ennusteversioiden hallinnan vaikeus.

”Halusimme luoda selkeän raportointiprosessin ja -rytmin, milloin tehdään, milloin päivitetään ja milloin pitää olla valmista. Suurin kehitystarve meillä oli myynnin ennustaminen ja sen raportointi sekä datan yhdistäminen. Piti löytää toimiva työkalu, jonka avulla nuo jutut hoidetaan kuntoon” Antti kertoo lähtötilanteesta.

Budjetointi ja ennustaminen painottuivat raportointityökalun valinnassa

Antti tiimeineen oli kartoittanut heille sopivia ratkaisuja. Budjetointi painottui valinnassa, koska ennustamiseen haluttiin paljon parannuksia. Harkinnassa oli kaksi raportointityökalua, jotka olisivat tyydyttäneet 80% odotuksista. Erään tilitoimiston vinkistä he päättivät tutustua myös Fuusoriin.

”Demot ja keskustelut osoittivat, että Fuusor pystyy vastaamaan meidän tarpeisiin. Käytettävyys oli just niin yksinkertainen ja helppo, kuin haluttiin olevan ja raportit oli meidän itse muokattavissa ja loogisesti hallittavissa. Fuusorin valintaan vaikuttivat myös tarpeeksi kevyt ja pilvipohjainen palvelu, käyttäjämäärän mukaan skaalautuva sopiva hinnoittelu sekä integraatiot, kun haluttiin yhdistää dataa Procountorista ja Pipedrivesta. Lisäksi vaikka Fuusor oli yrityksenä aika uusi, niin tiedettiin, että firmassa on kovia tekijöitä ja paljon kokemusta, joten sekin vakuutti” Antti kiteyttää Fuusorin valintaperusteita.

Fuusoria käytetään eniten myynnin ennusteiden tekemiseen

Wirepasilla Fuusoria käytetään eniten myynnin ennusteiden tekemiseen. Rullaavia 24 kuukauden ennusteita tehdään usealla dimensiotasolla. Kaikki Procountorin tukemat dimensiot on käytössä ja lisäksi Fuusorin puolella on luotu uusia hierarkioita tarpeen mukaan.

Ennusteet on tähän asti tehty taloushenkilöstön toimesta, mutta toiminnan kasvaessa Fuusoriin on rakennettu käyttäjähierarkia, jonka avulla jokainen myyjä voi jatkossa syöttää itse omat ennusteensa.

”Ennusteiden lisäksi Fuusorilla hoidetaan kaikki johdon raportointi. On tärkeää antaa oikeaa dataa toteumista ja ennusteista myös rahoittajille ja olemmekin saaneet paljon kehuja omistajaportaalta. Hallitusammattilaisilla on paljon kokemusta hyvistä ja huonoista raportointijärjestelmistä ja heillä onkin tarkka seula raportoinnin suhteen, Fuusor-raportteihin he ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Raportointi on saanut kehuja myös henkilöstöltä, kun formaatti pysyy samana ja raportit ovat selkeitä ja helposti luettavia” Antti kertoo.

”Datan laatu on parantunut huomattavasti”

”Kun saadaan erilaisia raportteja helposti, niin meidän datan laatu on parantunut huomattavasti. Huomataan heti virheet tai jos jotain on muuttunut tai puuttuu. Meillä on käytössä sisäisiä controlpointteja, joilla tarkastetaan prosessien toimintaa ja Fuusorin kautta onkin huomattu esim. laskutuksia, jotka on jäänyt tekemättä” Antti toteaa.

”Kaikin puolin ollaan erittäin tyytyväisiä”

”Fuusorin käyttöönotto sujui kevyesti, helposti ja sulavasti. Muutamat koulutus- ja harjoittelusessiot pidettiin etänä ja sen jälkeen on rakennettu itse lisää. Tukea on pyydetty tarvittaessa, esim. silloin kun on haluttu luoda ihan uusia raportteja ja tukea on aina myös saatu erittäin tehokkaasti. Kun budjetti- ja raporttipohjat on valmiina, niin budjetointi ja raportointi on hyvin helppoa.”

”Yhteistyö on toiminut tosi hienosti, kaikin puolin ollaan erittäin tyytyväisiä. Koko ajan on turvallinen mieli, että tukea saadaan tarvittaessa ja homma hoituu. Kaikkihan lupaa hyvää asiakaspalvelua, mutta Fuusorilla lupausten pitäminen on tuonut alusta alkaen lisävarmuutta siihen, että valinta oli oikea” Antti tiivistää lopuksi.