Joustava työkalu budjetointiin ja ennustamiseen

Fuusor Budjetointi sisältää kattavan valikoiman toimintoja ja ominaisuuksia, jotka tekevät budjetoinnista ja ennustamisesta helpompaa ja tarkempaa. Palvelu generoi tulosbudjetin pohjalta tasebudjetin ja kassavirtaennusteen automaattisesti annettujen parametrien mukaisesti.

Joustavien budjettipohjien avulla voit budjetoida niin kuin raportoitkin. Esim. myynnissä voidaan budjetoida suoraan niitä asioita mitä käytetään tarjouksissa ja sopimuksissa. Luonnollisesti myös perinteinen tilikohtainen budjetointi onnistuu yhtä hyvin.

Joustava budjetointitarkkuus

Budjetit voidaan tehdä tili- ja tiliryhmätasolla halutulla tarkkuudella, esim. päivä, viikko, kuukausi, kvartaali, vuosi. Ylemmällä tasolla tehdyt budjetit voidaan jakaa alemmille tasoille esim. suhteessa vertailulukuihin, tasan tai indeksikertoimella.

Kassavirtatyökalu

Budjetointipalveluun kuuluva Fuusor Kassavirtaennuste on kassavirran suunnitteluun ja ennustamiseen kehitetty työkalu, joka auttaa sinua päätöksenteossa ja varautumaan tulevaan. Kassavirtaennuste täydentää saumattomasti Fuusor Budjetoinnin ennusteominaisuuksia.

Valitse aikajänne vapaasti

Budjetin ja ennusteen aikajänne ei ole sidottu tilikausiin vaan voidaan määritellä vapaasti, tämä mahdollistaa esim. rullaavan budjetoinnin ja usean vuoden projektibudjetit. Ennusteet voidaan täsmäyttää kätevästi toteutuneilla luvuilla.

Automaattinen kassavirtaennuste

Palvelu generoi tulosbudjetin pohjalta tasebudjetin ja kassavirtaennusteen automaattisesti annettujen parametrien mukaisesti. Ennusteisiin voidaan lisätä investoinnit, lainan lyhennykset ja osingot. Täsmäytys-toiminnolla kassavirtaennuste voidaan täsmäyttää aina toteumien mukaan.

Osabudjeteista kokonaisbudjetti

Budjetit voidaan tehdä konsernille, yritykselle ja kohteille haluamallasi tarkkuudella. Voit budjetoida myös usean dimension tarkkuudella. Osabudjeteista muodostuu kokonaisbudjetti automaattisesti niin, että osabudjettien tarkkuus säilyy.

Aikaisemmat budjetit ja toteumat pohjaksi

Fuusor Budjetointi hakee järjestelmistä aikaisemmat budjetit ja toteumat, joita voidaan käyttää budjetin pohjana ja vertailuna. Voit käyttää budjettivertailuna esim. edellistä tilinpäätöstä tai ajan tasalla olevaa edellisen 12 kuukauden toteumaa.

Reaaliaikainen budjetointinäkymä

Budjetoijat voivat budjetoida samaa kohdetta samaan aikaan, kohdetta ei siis tarvitse lukita tai estää muilta käyttäjiltä. Budjetoijat näkevät toisten budjetoijien syötöt ja muokkaukset reaaliajassa.

Tarkastele budjetin rakentumista

Budjettiin tehtävät muokkaukset päivittyvät reaaliajassa Fuusor BI puolelle. Pääset porautumaan vertailu- ja budjettisaldoihin myös suoraan budjetointinäkymästä, näet mistä saldot muodostuvat.

Automaattiset laskentasäännöt

Fuusor Budjetointiin voidaan määritellä laskentasääntöjä, joiden avulla esim. jyvitykset, vyörytykset ja tilien riippuvuudet hoituvat automaattisesti.

Automaattinen versiohistoria

Automaattisesti tallentuvassa budjetin versiohistoriassa näkyy jokainen budjetin tallennustilanne ja kuka tallennuksen on tehnyt. Versiohistorian avulla budjetista voidaan tarvittaessa palauttaa helposti haluttu tilanne.

Budjetit varmassa tallessa

Kaikki Fuusorin palvelimilla oleva tieto varmistetaan ja liikenne on aina salattua. Fuusor-pilvipalvelut tuotetaan käyttämällä Googlen hallinnoimia palvelimia, jotka sijaitsevat Suomessa, Haminassa.

Budjetoi joustavasti

Fuusor Budjetointi on rakennettu saumattomasti samaan käyttöliittymään Fuusor BI kanssa. Näin ollen esim. budjettipohjia voidaan rakentaa ja muokata joustavasti raportoinnin puolelta tutuilla työkaluilla. Budjetointi onnistuu samalla tavalla kaikilla päätelaitteilla ja selaimilla.

Wirepas Oy painotti valinnassa budjetointia ja ennustamista

Wirepasin aikaisemmin käyttämä raportointityökalu ei enää soveltunut vaativiin ja nykyaikaisiin tarpeisiin. Ennusteet oli tehty erikseen Excelillä, mutta toiminnan kasvaessa niiden tekeminen kävi monimutkaiseksi ja vei paljon aikaa. Ennusteisiin tuli myös paljon virheitä. Lisähaasteen toi vielä erilaisten ennusteversioiden hallinnan vaikeus.

Talousjohtaja Antti Koponen tiimeineen oli kartoittanut heille sopivia ratkaisuja. Budjetointi painottui valinnassa, koska ennustamiseen haluttiin paljon parannuksia. Harkinnassa oli kaksi raportointityökalua, jotka olisivat tyydyttäneet 80% odotuksista. Erään tilitoimiston vinkistä he päättivät tutustua myös Fuusoriin.

Lue lisää